ПИМК е отличен като стратегически инвеститор

Най-сериозните стратегически инвеститори в Пловдив бяха наградени на официална церемония в Дома на културата „Борис Христов“ под тепетата. Това са фирмите, осигуряващи работа и препитание на най-голям брой хора в региона, превърнал се в индустриалния хъб на страната, при който половината от местния брутен вътрешен продукт се заема от сектора производство.

Кметът Иван Тотев връчи наградите на 14 ключови инвеститори, сред които и ПИМК. Компанията ни, която е в Топ 10 на най-печелившите компании в Пловдивска област и целия Южен Централен регион с над 230 милиона лева приходи, и тази година доказа, че е една от най-големите пловдивски фирми, даваща работни места на над 1000 служители.

Компанията ни залага на професионалното обучение на своите служители, както и заплащането им, което е на европейско ниво. Нашите професионални шофьори минават интензивен професионален курс, след което започват на 1800 евро заплата. Иновативният модел на обучение на шофьорите вече дава блестящи резултати. От четири години в най-голямата компания за превози в Източна Европа разработваме система на вътрешнофирмено обучение, което вече е известено в бранша като „Харвард за шофьорите”.

Основната цел на обучението е да се добият знания и умения за професионални шофьори, които имат малък или никакъв стаж зад волана на камиони. Погледнато отстрани, курсът, през който минават новопостъпилите шофьори може да се сравни с редица колежи и е пример за повишаване на квалификацията.

Въпреки предразсъдъците в българското общество, шофьор на товарен транспорт международни превози е една професия, която е изключително висококвалифицирана и тежка. С различните си кампании фирмата ни не само задоволява всички потребности на служителите си, но и подобрява както социалния им статус, така и имиджа им в обществото.

В същото време в ПИМК  развиваме завършен кръг от социални придобивки, чиято основна цел е служителите на компанията да се чувстват значими и стимулирани. Преди няколко месеца стартирахме уникален за Пловдив проект. Започнахме изграждането на първите жилищни сгради, които са направени за наши служители. Те ще ползват преференциални условия, както при закупуването на жилищата, така и ако искат да ги вземат под наем. Първото задание се намира в район „Северен”, като 9-етажаната сграда е на тихо, но в същото време комуникативно място, което го прави особено атрактивно за живеене.

Идеята е редица служителите ни, които не живеят в Пловдив, да си закупят евтино жилище, което ще минимизира разходите им, а освен това ще допринесат за местната икономика и демография.

И резултатите не закъсняха…